Click / Support

Thursday, October 24, 2013

Hati-hati kalau nak kongsi kemalangan, rompakan dan lain-lain

Sejak akhir-akhir ni ramai betul orang duk share cerita, gambar kejadian rompakan, kemalangan dan sebagainya la..

kot ya pun nak naikkan rank blog dengan cara tu... beringat-ingat la sikit.. jangan la sampai mengaibkan orang lain..aibkan keluarga si mati...

aku create tajuk ni ekoran siang tadi aku tengok wall kat fb aku ni penuh dengan cerita pasal pengawal keselamatan tembak mati pegawai bank... dengan memaparkan gambar si mati yang terbaring... kainnya sedikit terselak...

seharusnya penulis blog blur atau cover la sikit gambar tu... ini tak..

cuba kita fikir..kalau la si mati itu adalah ahli keluarga kita... apa kita rasa... tak ke aib namanya tu...

sakit hati betul aku tengok gambar2 yang dipaparkan... 

harap2 la lepas ni tak ada lagi yang buat mcm tu... aamiinn...

sekian

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...